ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Μπορεί να νομίζουμε ότι δεν είναι ισάξια μας επειδή περπατούν στα 4 ποδαράκια τους και δεν μιλούν την ίδια γλώσσα με εμάς ,όμως μοιραζόμαστε κάτι το ίδιο ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ !!!

Έρευνες αναφέρουν ότι  το χάδι και μόνο σε ένα ζώο  μας  κάνει να χαμογελάμε ,να αισθανόμαστε ήρεμοι ψυχικά και πάνω από όλα γαλήνιοι…

          Έτσι λοιπόν βάλαμε στο μαγικό σακκούλι μας 3 συστατικά :

  • περιέργεια
  • ενθουσιασμό
  • παρατήρηση

….. και ξεκινήσαμε  το  ταξίδι για να μπούμε  στον υπέροχο κόσμο των ζώων .

Βοηθός μας σε ετούτη τη διαδρομή αυτή τη φορά ήταν το κλασικό διήγημα του Τζόρτζ  Όργουελ

“ Η φάρμα των ζώων “, στο όποιο έγινε μια διασκευή στο κείμενο ώστε να είναι πιο “εύπεπτοo “ για τούτες τις τρυφερές ηλικίες.

 Στην αυτοσχέδια δική μας φάρμα λοιπόν τα ζώα επαναστάτησαν με πρωτοστάτες τα γουρούνια ,έφτιαξαν τα δικά τους συνθήματα και είπαν όχι στην άνιση μεταχείριση και σε ότι δε θυμίζει αγάπη. Έφτιαξαν τις δικές τους μάσκες από ανακυκλώσιμο υλικό για να μεταμφιεστούν και να δραματοποιήσουν την ιστορία.

Ενθουσιάστηκαν για το δικό τους προσωπικό επίτευγμα και το αποκορύφωμα της ευτυχίας μας συμπληρώθηκε όταν δεχτήκαμε επίσκεψη από δυο φίλους .

Η Ρέα η σκυλίτσα της κας Ελισάβετ και ο παπαγάλος μας ο Κόκος ο τρομερός της κας Ναντίνας!!!

Η Ρέα μας τρέλανε με τα παιχνίδια της στον κήπο και δεν σταμάτησε λεπτό να κουνάει την ουρά της ενώ ο Κόκος φούσκωνε και ξεφούσκωνε από τη χαρά του που βρισκόταν ανάμεσα σε τόσα παιδιά !

Τα χαϊδέψαμε ,τα ζήσαμε και μας διηγήθηκαν μέσω των “συγκατοίκων “ τους τις δικές τους  προσωπικές ιστορίες γιατί με ένα …γούφ!!! και ένα …τσιού!!! δε θα καταλαβαίναμε και πολλά.

Τα παιδιά ξετρελάθηκαν αλλά πιστεύουμε  πως ήδη το ξέρετε  γιατί η μαγεία του σχολείου μας άγγιξε με το ραβδάκι της το σπιτικό σας εχτές… 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ WEBSITE!