Βρεφικό

Κέντρο Προσχολικής Αγωγής "φροέλεν" από το 1979


“Κάποτε ρώτησε μια κυρία τον μεγάλο Ελβετό παιδαγωγό Πεσταλότσι:

-Πότε πρέπει ν’ αρχίσω τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου;

-Πόσο είναι το παιδί σας; ρώτησε ο Πεσταλότσι.

-Μα είμαι ακόμα οκτώ μηνών έγκυος! Απάντησε περήφανη η γυναίκα, βέβαιη πως θα την παινέψει ο παιδαγωγός για το πρώιμο ενδιαφέρον της.

Μα εκείνος κούνησε το κεφάλι του: -Αργήσατε,κυρία μου…”


Μια φορά και έναν καιρό ήταν το ... «φροέλεν» ...


Κτήριο παραμυθένιο, θαρρείς βγαλμένο από τις σελίδες του Άντερσεν! Ένας κόσμος δημιουργίας και μάθησης ανοίγεται μπροστά στα μάτια του παιδιού και το υποδέχεται από τους 9 πρώτους μήνες της ζωής του.


Ο καταπράσινος κήπος του, ειδικά διαμορφωμένος και μελετημένος για την ασφαλή, ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των μικρών παιδιών, πλαισιώνει με περισσή χάρη τη σπανια αρχιτεκτονική του κτηρίου. Δρομάκια οδηγούν σε φανταστικές παιδικές εξερευνήσεις, ξύλινες γέφυρες και ανεβάσματα στις αετοφωλιές, κιόσκια για έμπνευση και δημιουργία!


Κουκλόσπιτα για αυθόρμητες κουκλοπαραστάσεις, ξύλινες γέφυρες και ανεβάσματα σε αετοφωλιές, είναι λίγα από τα πολλά που ο κήπος του «φροέλεν» με πολλή αγάπη και φροντίδα παρέχει στους μικρούς του φίλους. Το "Carousel" της εποχής του ’50 με την παλιά βαρκούλα του ψαρά και το αεροπλάνο του, ξετρελαίνει στο στρόβιλο της κίνησής του, κάθε μικρό φίλο και ζωντανεύει στους μεγάλους μνήμες από τις ξεχασμένες παλιές γειτονιές, φέρνοντας στο νου μελωδίες της παλιάς λατέρνας!


Οι κρεβατοκάμαρες, η τραπεζαρία, το σύγχρονο μαγειρείο, αποτελούν μια φιλική σπιτική γωνιά, ενώ το εξοπλισμένο ιατρείο με την ευθύνη της Παιδιάτρου καλύπτει άμεσα ενδεχόμενη ανάγκη του παιδιού. Η εμπειρία και η γνώση για τη σωστή φροντίδα του βρέφους, η ατμόσφαιρα θαλπωρής και αγάπης, οι χαρούμενοι φροντισμένοι χώροι, τα δροσερά χαμογελαστά πρόσωπα των παιδαγωγών, διακρίνουν τη βρεφική μονάδα από 9 μηνών.