2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ"

….Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη και το παραμύθι μας ξεκινά….Σήμερα 2 Απριλίου "Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου", οι ομάδες των Προνηπίων και του Νηπιαγωγείου ευχηθήκαμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στα παραμύθια με τον πιο όμορφο, πρωτότυπο και μελωδικό τρόπο που θα μπορούσαμε!
Ο χώρος που μας φιλοξένησε σήμερα ήταν το βιβλιοπωλείο "Η φωλιά"…καθ' όλου τυχαία η ονομασία, καθώς με μεγάλη χαρά, μας άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά του κι εμείς χωθήκαμε μέσα σαν μικρά πουλάκια …

Η κυρία Ζέφη συγγραφέας του παραμυθιού "Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι" μας υποδέχτηκε σε μια ειδικά για εμάς, ζεστά χτισμένη "φωλίτσα" και μας προσκάλεσε να την συντροφεύσουμε στο τόσο όμορφο 
και συνάμα δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ό ταξίδι του σαλιγκαριού! 

Η δύσκολη έννοια της διαφορετικότητας έγινε τόσο εύκολα κατανοητή από τα παιδιά μας , χάρη στο βιωματικό τρόπο που παρουσιάστηκε αυτή η τρυφερή-διασκεδαστική-παιχνιδιάρικη …μοναδική ιστορία!
Αλλά κι εμείς δεν "πήγαμε με άδεια χέρια" … αφού φροντίσαμε ο κάθε ένας από εμάς να ρίξει έναν κόκκο χρυσόσκονης στο μαγικό πορτρέτο του "πορτοκαλοσαλιγκαριού" … μας!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά… Μετά την αφήγηση του παραμυθιού μας σειρά είχε τί άλλο το μικρό μας τσίρκο! Μια ιδιαίτερα, χαρούμενη και χαμογελαστή παρέα που σκοπός της ήταν να κλείσει όμορφα την επίσκεψή μας!
…Παπούτσια στη γωνιά, στρώματα στο πάτωμα, κόκκινες μύτες και πολύχρωμα στεφάνια, μπαλίτσες και "πανύψηλες" μπασκέτες μεταμόρφωσαν το μέχρι πριν από λίγο "πράσσινο λιβάδι" του σαλιγκαριού μας, σ' ένα χώρο ελεύθερης κίνησης και έκφρασης!

Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά που σας περιγράφουμε έγιναν μέσα σ' ένα περιβάλλον γεμάτο ιστορίες, με πρωταγωνιστές... βασιλοπούλες και πρίγκιπες, ασχημόπαπα και αυτοκράτορες που κατοικούν στ' αγαπημένα μας παραμύθια .Και επειδή σήμερα έχουν την τιμητική τους, τους αφιερώσαμε τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια!!!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας την κυρία Παπαχρήστου - ιδιοκτήτρια της "Φωλιάς", την κύρια Ζέφη Συρίβλη-συγγραφέα παιδικών παραμυθιών και την ομάδα ""Athens Trainers" που μας προσφέραν ένα υπέροχο , δημιουργικό πρωινό!

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ WEBSITE!