“Ένα Πασχαλινό Πανηγύρι χαράς και αγάπης αλλιώτικο από τα άλλα!”

 “Ένα Πασχαλινό Πανηγύρι χαράς και αγάπης αλλιώτικο από τα άλλα!”

Μια μεγάλη ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά άνοιξαν όλοι οι άνθρωποι του “Πόλκα- Φροέλεν”  και υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους στον υπέροχα διακοσμημένο κήπο του σχολειού μας με σύμμαχο όπως πάντα τον Ανοιξιάτικο καιρό. 

Η θετική διάθεση και το χαμόγελο,  βασικοί παράγοντες στο να πετύχει αυτό το απλό κάλεσμα και να μετατραπεί σε ένα μικρό πολύχρωμο πανηγύρι, ένα γαϊτανάκι πλεγμένο από Πασχαλινές μυρωδιές των παιδικών μας αναμνήσεων τότε που το μεράκι έπλεκε δαντέλες, έφτιαχνε κουλουράκια από κανέλα και πορτοκάλι και σκάλιζε ξύλα δίνοντας τους πνοή. 

Η μικρή μας οικογένεια μεγάλωσε όταν οι περισσότεροι ανταποκριθήκατε σε αυτή την πρόσκληση και ήρθατε σχεδόν όλοι  κρατώντας τη λαμπάδα σας.  Τα πάντα από νωρίς στη θέση τους , μια που εδώ και καιρό έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες. 

Πασχαλίτσες, πεταλούδες, λιλιπούτειοι κούνελοι, κορδέλες, σπάγκοι και σχοινιά, λαμπάδες σε όλα τα χρώματα , κοτοπουλάκια, κοχύλια, χάντρες, ναυτάκια και άγκυρες περίμεναν μικρούς και μεγάλους  με ανυπομονησία . . . στα μεγάλα και μικρά καλαθάκια ώστε να δημιουργήσει  ο καθένας το δικό του κερί, την δική του λαμπάδα της Λαμπρής…

Μια πανδαισία χρωμάτων από πρωτότυπα υλικά που επιλέχθηκαν από εμάς,  τους ανθρώπους του σχολειού μας ώστε να κάνει αυτή τη στιγμή μοναδική αφού τίποτα δεν έλειψε. 

Τα παιδιά μαζί με τις δασκάλες τους είχαν φτιάξει  πήλινες αυγοθήκες με αυγουλάκια ζωγραφισμένα με απέραντη παιδική φαντασία πασπαλισμένη από χρυσόσκονη και λουλουδένια όνειρα.  Οι δε κάρτες και λαμπάδες από τα χέρια των παιδαγωγών εξαιρετικές δημιουργίες γεμάτες χρώματα,  μαγεία και χαμόγελο μα πάνω απ’ όλα αγάπη συνοδευόμενα με Πασχαλινές ευχές από όλη την οικογένεια του “Πόλκα-Φροέλεν”.  Δώρα Λαμπριάτικα που στο τέλος της εκδήλωσης κάθε παιδί έπαιρνε μαζί του.  

Ένας ακόμα κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα της κοινωνικής προσφοράς συμπληρώθηκε από τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους του  Εκπαιδευτικού μας Ομίλου. Πενήντα έξι “Δέματα Αγάπης” με ήδη ατομικής υγιεινής ήταν το αποτέλεσμα αυτής της εκδήλωσης τα οποία θα ταξιδέψουν για την Αίγινα ώστε να παραδοθούν στους υπεύθυνους του Ιδρύματος “Ανάδυση”. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος “Πόλκα –Φροέλεν” δώρισε επίσης 100 φόρμες δημοτικού σχολείο καθώς και 100 κουτιά γάλα στην Αγ. Άννα.

O απόηχος αυτής της εκδήλωσης είναι ακόμα ζωντανός σε όσους τον έζησαν, και του χρόνου παρέα να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές όπως ευχήθηκαν οι περισσότεροι. 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ WEBSITE!