Παιδικός Σταθμός

Ακούω και ξεχνώ ... 
Βλέπω και θυμάμαι ... 
Κάνω και καταλαβαίνω!
 Το παιδί, στο κέντρο του ενδιαφέροντος, άτομο ελεύθερο, πρόσωπο μοναδικό, παρατηρεί, αφομειώνει... 


Πριν από κάποια χρόνια και συγκεκριμένα το 1978 ξεκινήσαμε μία μεγάλη πορεία στο χώρο της Προσχολική Αγωγής, ιδρύοντας το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης “φροέλεν”.

Το παιδί, στο κέντρο του ενδιαφέροντος, άτομο ελεύθερο, πρόσωπο μοναδικό, παρατηρεί, αφομειώνει, εκφράζεται, παρεμβαίνει στα πράγματα, βιώνει και αισθάνεται το σώμα του, το πνεύμα του, την ψυχή του. Χρειάζεται όμως περιβάλλον για να γίνει αυτό! Χρειάζεται να νιώσει ασφάλεια...

Οι ηλιαχτίδες πέφτουν απλόχερα στους καλαίσθητους πολύχρωμους εσωτερικούς χώρους, με τρόπο που παιδιά και ηλιαχτίδες να μπερδεύονται, να ζουν και να αναπτύσσονται μαζί.

Ο κατάλληλος εξοπλισμός, το πλούσιο ειδικά επιλεγμένο εκπαιδευτικό υλικό, τα παιχνίδια, οι λειτουργικοί και άνετοι χώροι, εξασφαλίζουν την άνετη παραμονή του παιδιού. Παιχνιδότοποι, βιβλιοθήκη, χώροι για: αγγλικά, γυμναστική, ρυθμική, πηλό, μουσική, καράτε είναι γωνιές που οδηγούν στην ανακάλυψη της γνώσης, κοινωνικοποιούν και ανεξαρτητοποιούν με απόλυτη ασφάλεια την ελεύθερη κίνηση του μικρού παιδιού. Οι οργανωμένοι αθλητικοί χώροι, δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους για ελεύθερη κίνηση, έμπνευση, δράση και δημιουργία. Η τραπεζαρία και το μαγειρείο αποτελούν μια φιλική σπιτική γωνιά, ενώ το πλήρες εξοπλισμένο ιατρείο καλύπτει άμεσα ενδεχόμενη ανάγκη του παιδιού.


Εκπαιδευμένα στελέχη με γνώση, κέφι και μεράκι, χαρακτηριστικό προφίλ για τους συνεργάτες του Εκπαιδευτικού Ομίλου «πόλκα-φροέλεν», μελετώντας το κάθε παιδί, εφαρμόζουν το εκπαιδευτικό σύστημα του χώρου που βασίζεται:


«στο σεβασμό της ατομικότητας του παιδιού και στη βαθιά επικοινωνία μαζί του»


Τα πρωτοποριακά του προγράμματα, η επιστημονική του Στελέχωση και οι πολλές τομές που καθιέρωσε μέσα από Σεμινάρια, Ημερίδες και Συνέδρια στην Προσχολική Αγωγή, έδωσε την ευκαιρία να το γνωρίσουν όχι μόνο οι γονείς, που συνεργάστηκαν και βίωσαν τις υπηρεσίες του για το παιδί τους ... αλλά και πολλοί άλλοι. 

«Το τελειότερο Νηπιαγωγείο, Παιδικός Σταθμός και Δημοτικό που έχω δει ποτέ μου.»


Dr. Ritta Jollinoja από τη Φιλανδία(Συμβούλιο της Ευρώπης) Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι Τμήμα Κοινωνιολογίας (10-11-93)

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ WEBSITE!