ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΖΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ!!!

Με απίθανη οργάνωση αλλά και υπακοή στις οδηγίες μας τα παιδιά του Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν  στο Παναθηναικό Στάδιο την Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων "Νανζίνγκ 2014", οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 16 έως τις 28 Αυγούστου.

Η Αφροδίτη μας (υπεύθυνη μπαλέτου προνηπίων-νηπίων) συμμετείχε στην εκπληκτική  χορογραφία "Καρυάτιδες", ως μια από τις ιέρειες του χορού και με μεγάλο ενθουσιασμό όλα μας τα νήπια, αφού κατάφεραν πρώτα να την ξεχωρίσουν από τις υπόλοιπες ιέρειες χειροκροτούσαν τη δασκάλα μας με περηφάνεια!!!

 

Ιερά σιωπή!
Να ηχήσει όλος ο αιθέρας, η γη, η θάλασσα και οι πνοές των ανέμων.
Όρη και Τέμπη σιγήστε.
Ήχοι και φωνές πουλιών παύσατε.

.....

........

..........

Και συ, ω Δία, χάρισε ειρήνη σ' όλους τους λαούς της Γης
και στεφάνωσε τους νικητές του Ιερού Αγώνα.

 

Σύμφωνα με το τελετουργικό που έχει καθιερωθεί την αφή έκανε η πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου και ζήτησε τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα ώστε να ανάψει η δάδα απαγγέλοντας την παραπάνω επίκληση.

Μετά την αφή η πρωθιέρεια άναψε με τη φλόγα τη δάδα του πρώτου λαμπαδηδρόμου και η λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε άπό αθλητή σε αθλητή μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του σταδίου.

Ένα μεγάλο μπράβο στην κυρία Αφροδίτη μας και φυσικά στα παιδιά μας που με  τις πολύχρωμες κινέζικες ομπρελίτσες μας ( για να προφυλαχτούμε από τον ήλιο) αλλά και τις σημαίες που ανέμιζαν, έδωσαν σίγουρα μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη πινελιά στο χώρο τουΣταδίου!

 Ένα είναι σίγουρο πάντως, μαζί με την ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψουν μέχρι τη μακρινή Κίνα και οι φωτογραφίες μας αφού τραβήξαμε τα βλέμματα των Κινέζων που μας  φωτογράφιζαν συνεχώς!

Όπως αναφέρθηκαν σε εμάς «η τελειότητα στην οργάνωση τι όνομα έχει; «Πόλκα – Φροέλεν» απάντησαν κάποιοι από τους οργανωτές! Και εμείς γίναμε ακόμα πιο ψηλότεροι

Από τα  Νήπια και τις δασκάλες τους σας ευχόμαστε Καλή Πρωτομαγιά!!!

 

Πόλκα Σταθοπούλου- Χατζηιωάννου

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Προσχολικού Κέντρου&Νηπιαγωγείου


ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ WEBSITE!