«Μην ξεχνάς πως είμαι παιδί»

«Οτιδήποτε βλέπεις μπορεί να γίνει ένα παραμύθι και μπορείς να βγάλεις μια ιστορία από οτιδήποτε αγγίξεις» (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν)

«Μην ξεχνάς πως είμαι παιδί»

 “Μπαμπά θα παίξουμε τώρα..;”  …. “Μαμά θα μου διαβάσεις ένα παραμύθι..;”

 

Παιχνίδι + Παραμύθι = Παιδί

 

Αυτή ακριβώς τη μαθηματική πράξη κάναμε στο μυαλό μας, όλες οι παιδαγωγοί από την ομάδα #αγάπη παντού του “Πόλκα-Φροέλεν“, όταν ξεκινήσαμε να οργανώνουμε τη φετινή μας καλοκαιρινή γιορτή.

H περσινή γιορτή «Ελλάδα στους ώμους τη γη κουβαλάς» ήταν ένα όμορφο ταξίδι στη μυθολογία, που δίδαξε τα παιδιά μας αρχαίους μύθους και όχι μόνο…!

Μέσα από τη φετινή μας γιορτή “Μην ξεχνάς πως είμαι παιδί”  καλούμαστε από τα ίδια τα παιδιά να γίνουμε έ ν α μαζί τους και μέσα από τα παιχνίδια τους και τα παραμύθια τους να μάθουμε τη δική τους “αλήθεια”…

Τί θέλει ένα παιδί για να είναι ευτυχισμένο; Να παίζει, να δημιουργεί και να νιώθει την αγάπη των γονιών του … και λίγο πριν κλείσει τα μάτια του το βράδυ, ν ακούσει ένα όμορφο παραμύθι για καληνύχτα…

Τα παραμύθια δεν είναι μόνο ψυχαγωγία για τα παιδιά. Είναι το μέσον που τα βοηθά να αποκαλύψουν την εσωτερική τους φύση, με τις άπειρες ηθικές και πνευματικές της δυνατότητες, αλλά και ο πιο άμεσος τρόπος για να οδηγηθούν με ασφάλεια στην ωριμότητα.

Μαμά, μπαμπά, δασκάλα… “μην ξεχνάς πως είμαι παιδί”  και θέλω να παίζω και με τη φαντασία μου να φτιάχνω μια ονειρόσκαλα ως τ αστέρια , να γίνομαι πρωταγωνιστής του δικού μου παραμυθιού και με τη δύναμη της καρδιάς μου να νικάω το “κακό”!

Το Σάββατο 13 Ιουνίου σε περιμένω για να ξετυλίξουμε μαζί μια “κόκκινη κλωστή” και να σε “ταξιδέψω” σε γνωστά παραμύθια που πρωταγωνιστές όμως είναι όλα τα παιδιά και η αγάπη καταφέρνει τα πάντα!

Θα σε περιμένω … μην αργήσεις … απλά πρέπει να έχεις τα μάτια σου “κλειστά” και την καρδιά σου ανοιχτή…!!!

το παιδί σου…

Copyright © 2019 | polkafroelen.com Produced by Telia