top of page

Νηπιαγωγείο

polka-froelen-nipiagogeio.jpg

Piaget: Τι κάνει τον αέρα να φυσά;
Julia (5 ετών): Τα δέντρα.
Piaget: Πως το ξέρεις;
Julia: Τα είδα να κουνάνε τα κλαδιά τους.
Piaget: Και πως γίνεται ο αέρας;
Julia: Να έτσι (κουνώντας το χέρι της μπροστά στο πρόσωπο του Piaget). Μόνο που τα κλαδιά είναι μεγαλύτερα από τα χέρια μου. Και υπάρχουν πολλά δέντρα.
Piaget: Και τι κάνει τον αέρα να φυσά στη θάλασσα;
Julia: Από τα βουνά που μένουν τα δέντρα έρχεται ο αέρας… όχι από τα κύματα.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ (από 5-6 χρονών)

Καλώς ήρθατε στον υπέροχο κόσμο των νηπίων!

Το μικρό παιδί ζει σε ένα δικό του παιδικό κόσμο. Σκέπτεται, αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει όλα όσα συμβαίνουν με διαφορετικό τρόπο από ότι οι μεγάλοι. Δίνει ένα ιδιότυπο-παιδικό νόημα στην πραγματικότητα που το περιβάλλει. Για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε δημιουργικά με το παιδί οφείλουμε να καταλάβουμε όσο μας είναι δυνατόν τον τρόπο που σκέπτεται και αισθάνεται τον κόσμο. Να δούμε με τα δικά του μάτια και να ακούσουμε με τα δικά του αυτιά. Να δώσουμε χρόνο ν’ ακούσουμε το κάθε παιδί και χώρο για ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του και εμείς ν΄ανακαλύψουμε τον κόσμο του… όπως ακριβώς έκανε και ο μεγάλος παιδαγωγός Piaget.

Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του παιδιού είναι η πρώτη αρχή της μεθόδου. Και έπειτα: η ελευθερία που θα βγει από την πειθαρχία. Η ατομική προσπάθεια αλλά και η καλή συνεργασία με τον κόσμο του περιβάλλοντος. Η μάθηση μέσω της έρευνας, που θα δώσει τη χαρά για τη δουλειά και την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα. Ικανός άνθρωπος ίσον ευτυχής άνθρωπος. Ζωντανά παιδιά, ικανά, ήρεμα, με ψυχική υγεία, συγκεντρωμένα, έτοιμα να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.

Με περισσή αγάπη, φροντίδα και αίσθημα ευθύνης για το παιδί, έχουμε οργανώσει το χώρο του Νηπιαγωγείου μας που λειτουργεί από το 2008 με άδεια Υπουργείου Παιδείας. Σύγχρονα εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα θεάτρου και προβολών, χώρος για τη γυμναστική και τις ψυχοκινητικές δραστηριότητες και ένας καταπράσινος κήπος με παιδική χαρά, συμβάλλουν στη δημιουργία της κατάλληλης παιδαγωγικής ατμόσφαιρας για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας.

Σχεδιάζουμε το πρόγραμμά μας λαμβάνοντας πάντα υπόψη την ατομικότητα κάθε παιδιού, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του, τις κοινωνικές αξίες και τα προϊόντα του πολιτισμού μας, καθώς και την ανάγκη να αποκτήσουν βαθμιαία τα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια, γνώσεις, δεξιότητες, αξίες και στάσεις που απαιτεί η σημερινή κοινωνία, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν δημιουργικά και ευτυχισμένα.

Εμπλουτίζουμε τις εμπειρίες των παιδιών από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, και αξιοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία στην προσέγγιση της γνώσης. Καλλιεργούμε και αναπτύσσουμε την προσοχή, την παρατηρητικότητα, τη φαντασία, τη μνήμη και γενικά διευκολύνουμε και ενισχύουμε τη νοητική εξέλιξη του παιδιού. Βοηθούμε τα παιδιά να γνωρίσουν και να ασκήσουν το σώμα τους, να αναπτύξουν την αυτοπειθαρχία και το συντονισμό των κινήσεών τους, να κατακτήσουν το ρυθμό και την αρμονία και γενικότερα να διδαχθούν και να εκφραστούν μέσα από την κίνηση.

Με το κουκλοθέατρο, το θεατρικό παιχνίδι, τα εικαστικά, τη μουσική, τον πηλό, το καράτε, το μπαλέτο, τα παιδιά καλλιεργούν τις εκφραστικές και δημιουργικές τους ικανότητες, και αναπτύσσουν την αισθητική τους κρίση. Με τη βοήθεια κατάλληλων ασκήσεων επιτυγχάνουμε τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου του παιδιού, την απόκτηση ευχέρειας και σαφήνειας στην ομιλία του και την εισαγωγή του στις βασικές μαθηματικές έννοιες και τη διαδικασία γραφής και ανάγνωσης.

 

Τα παιδιά έρχονται τρεις φορές την εβδομάδα σε επαφή με τη Αγγλική γλώσσα με σκοπό την εξοικείωσή τους με τα ακούσματα μιας γλώσσας διαφορετικής από τη μητρική τους. Μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι και τη δραματοποίηση μαθαίνουν λέξεις και φράσεις της καθημερινής ζωής του σχολείου και γενικά της ηλικίας τους.

Στο νηπιαγωγείο γίνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πολιτιστικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες, πάρκα, με σκοπό να αποκτήσουν τα νήπια εμπειρίες και γνώσεις από τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρό τους και το φυσικό περιβάλλον και να ευαισθητοποιηθούν σε σύγχρονους προβληματισμούς.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εγγραφής

Σας ευχαριστούμε! Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας

bottom of page