top of page

Ομάδα "ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΟΥ"

omadiki-agapi-pantou.jpg

Οι Νηπιαγωγοί, οι βρεφοκόμοι ... ή πιο απλά οι «Παιδαγωγοί καρδιάς» που σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με τους διεκπεραιωτές χρόνου, αυτοί που διάλεξαν συνειδητά ν΄ ασχοληθούν με τα παιδιά και τον ψυχικό τους κόσμο είναι για εμάς μέλη της Ομάδας «Αγάπη Παντού».

 

Είναι οι άνθρωποι που «στάζουν» αγάπη σε ό,τι κάνουν.

Αγάπη στο άγγιγμα, αγάπη στη χροιά της φωνής, αγάπη στη ματιά – στο βλέμμα, αγάπη στον τρόπο που οργανώνουν και υλοποιούν ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα, αγάπη… στην αγκαλιά, αγάπη στις λέξεις.

 

Και εκεί συναντιούνται με το ΠΑΙΔΙ.

 

Ένα παιδί που έρχεται κοντά μας ώς ένα mystery box, μέσα στο οποίο υπάρχουν κομμάτια ενός puzzle μερικά από τα οποία είναι χαμένα, «χαλασμένα» ή απλά κρυμμένα...

Σκοπός μας δεν είναι να γεμίσουμε το μυστηριώδες κουτί με γνώση αλλά να ανακαλύψουμε ή να δημιουργήσουμε από την αρχή τα κομμάτια, και στη συνέχεια να τα ενώσουμε, δημιουργώντας έτσι ένα έργο τέχνης μια ολοκληρωμένη - αυτόνομη και πάνω απ’ όλα ευτυχισμένη προσωπικότητα.

 

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους εξωτερικούς μας αλλά τόσο σημαντικούς συνεργάτες, τους γονείς.

Αυτή η σύνθεση λοιπόν των ανθρώπων είναι που καθορίζουν το πλαίσιο για τη σωστή, ποιοτική συνεχώς σε εξέλιξη, εκπαίδευση του παιδιού.

 

Μαμάδες και μπαμπάδες τεντώστε τα αυτάκια σας,

ανοίξτε τα ματάκια σας γιατί εδώ στο μικρό ‘’φροελενοσχολειό’’ θα δείτε και θα ακούσετε πολλά,

πολλά φανταστικά!

Η περιπέτεια αρχίζει και η αγάπη είναι παντού!

Το παραμύθι μας, θ’ αρχίσει σ’ ένα περιβάλλον πλήρως ανανεωμένο, σ’ ένα περιβάλλον που «χτίσαμε» ε μ ε ί ς, με τη μυστική μας συνταγή της μαγείας της αληθινής!!

Είμαστε η ‘’φροελενοομάδα’’ και σας παρουσιάζουμε περήφανα, τη ζεστή μας τη γωνιά, την πιο όμορφη σε ολόκληρη την Κηφισιά!

Όταν η πράσινη πόρτα μας ανοίξει θα αντικρίσετε το μικρό ‘’φροελενοχωριό’’, ένα χωριό γεμάτο χρώματα, όνειρα και φαντασία, το οποίο θα σας δώσει το χρυσό εισιτήριο για την είσοδο στο παραμύθι μας!!! Όταν το χρυσό εισιτήριο γίνει δικό σας, θα μπορείτε, μαμά και μπαμπά, να βιώσετε μια αξέχαστη περιπλάνηση στη χώρα μας, στη χώρα του ‘’Φροέλεν’’!

Εκεί θα γνωρίσετε από κοντά και θα σας αγγίξουν την καρδιά, ‘’Ο πλανήτης του μικρού πρίγκιπα’’, ‘’Η κιβωτός του Νώε’’, ‘’Η ροζαλία ’’, ‘’Η χώρα των θαυμάτων’’, ‘’Ο μάγος του Oζ’’, ‘’Ο Vivaldi’’, ‘’Wonderland’’, ‘’Ο κόσμος των εκπλήξεων’’, ‘’H Μαθαίνω Παίζοντας’’, ‘’ο Picasso’’, ‘’o Νταλί’’, ‘’Ο Αίσωπος’’ και ‘’Η μπιζελοχώρα’’, ‘’Το τζάκι με τα παραμύθια’’, ‘’το Νηπιαγωγείο μας’’ γωνιές πλημμυρισμένες από λέξεις όπως αγάπη, χαρά, όνειρα, φαντασία, έκφραση, δημιουργία, ενθουσιασμός, παιχνίδι!

‘’Ο μικρός πρίγκιπας’’ είναι ένας ζεστός χώρος με χρώματα ονειρικά και παιχνίδια μαγικά, όπου τα μικρά μικρά φροελενάκια μας μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και να μας συγκινήσουν πανηγυρικά!

’Η κιβωτός του Νώε’’, χώρος τρανός και δυνατός που με τη φαντασία σου το βλέπεις σαν καράβι που «ταξιδεύει» τα μικρά μας τα παιδιά σε θάλασσες-βουνά, πρωτόγνωρα γι’ αυτά και χαρίζει απλόχερα όνειρα αληθινά!

‘’Η Ροζαλία’’, μια ροζ μπαλαρίνα ελεφαντίνα που αγαπά δυνατά τον μεγάλο τον ελέφαντα, είναι ο χώρος με το μαγικό χαλί, που μας ταξιδεύει με τις μουσικές αλλά και μας απαντά στα μικρά ερωτηματικά που θέτουμε καθ’ όλη τη χρονιά!

‘’Η χώρα των θαυμάτων’’ όπου τα πλάσματα της φαντασίας μας γίνονται αληθινά, παίρνουν σάρκα και οστά και δημιουργούμε με αυτά τα πιο τρελά μας όνειρα!

‘’Ο μάγος του Οζ’’, με το μεγάλο κουκλόσπιτο με την κόκκινη σκεπή, εκεί όπου μπορεί να γίνει αληθινή η πιο τρελή ιστορία της πελώριας κυρίας Φαντασίας!

‘’Ο Vivaldi’’, ο μεγάλος χώρος για τους μικρούς μας γίγαντες που μαθαίνουν πολλά και δημιουργούν θαύματα!

‘’Η Wonderland’’,  - Hello!!! H Miss “shadow” teacher, μας αποκαλύπτει καθημερινά μέσα από το mystery box την «άλλη γλώσσα», ευχάριστα, παιχνιδιάρικα και τραγουδιστά! - Rainbow class are you ready?!

‘’Ο κόσμος των εκπλήξεων’’, με την κυρία Βιβλιοθήκη και τα παραμύθια της που μας αγκαλιάζουν σφιχτά και δυνατά και μας παρασύρουν σε μέρη μαγικά!

‘’Το τζάκι με τα παραμύθια’’ ένας χώρος ζεστός στον οποίο κατοικεί μια νεράιδα-πεταλούδα με χρωματιστά φτερά και  γεμίζει τα όνειρά μας χαρά!

‘’Ο Αίσωπος΄, στον οποίο ζουν οι ιστορίες , εκεί όπου η φαντασία θα μας ανοίξει τα φτερά και θα μας πετάξει ακόμα πιο ψηλά!

‘’Το Νηπιαγωγείο μας’’, εκεί που τα μεγάλα παιδιά γεμίζουν τις βαλίτσες της γνώσης με πολλά και θαυμαστά, για να γνωρίσουν και ν’ αγαπήσουν τις μεγάααλες τάξεις που έρχονται!

‘’Η Μαθαίνω Παίζοντας’’, ένας ιδιαίτερος χώρος που βοηθάει μικρούς και μεγάλους να μαθαίνουμε ευχάριστα,αβίαστα μέσα από τις αυθόρμητες επιλογές των παιχνιδιών μας αλλά και του μαγικού διαδραστικού μας πίνακα!

‘’O Dalí’’ και ο ‘’Picasso‘’ είναι τα εργαστηριάκια μας που με τα χεράκια μας  κάνουμε μικρά αριστουργήματα τέχνης, πειραματιζόμαστε με διαφορετικά υλικά, χρώματα, πηλό και όχι μόνο!

‘’Η Μπιζελοχώρα’’, μιαααμ-μιαααμ, γεμίζουμε τις κοιλίτσες μας με το φρεσκομαγειρεμένο φαγάκι του σχολειού μας, τρώμε δε μιλάμε και το φαγητό μας καλά-καλά μασάμε!

Αααχ...τι ωραία!!!

Κάπως έτσι μαμάδες και μπαμπάδες κλείνει η πιο γλυκιά περιπλάνηση στην χώρα του ‘’Φροέλεν’’, εκεί όπου τα όνειρα γίνονται σίγουρα πραγματικότητα!!

 

Τα συνθήματά μας για φέτος: ‘’#sky is not the limit’’, γιατί ο δικός μας ουρανός δεν έχει σύνορα και ‘’#αγάπη παντού’’, γιατί η αγάπη όλα, μα όλα τα μπορεί!! 

Η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή οποιαδήποτε στιγμή για σας, μαμάδες, μπαμπάδες και «φροελενάκια» ολόκληρης της Γης!! 

Σας αγαπάμε...!

Ειρήνη Μαύρου

Παιδαγωγός – Θεατρολόγος – Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού

IF-YOU-CAN-DREAM-IT-YOU-CAN-DO-IT-Inspir
bottom of page