Βρεφικό-Μεταβρεφικό Τμήμα

“Κάποτε ρώτησε μια κυρία τον μεγάλο Ελβετό παιδαγωγό Πεσταλότσι:
-Πότε πρέπει ν’ αρχίσω τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου;
-Πόσο είναι το παιδί σας; ρώτησε ο Πεσταλότσι.
-Μα είμαι ακόμα οκτώ μηνών έγκυος! Απάντησε περήφανη η γυναίκα,

βέβαιη πως θα την παινέψει ο παιδαγωγός για το πρώιμο ενδιαφέρον της.
Μα εκείνος κούνησε το κεφάλι του:

-Αργήσατε κυρία μου…”

ΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (από 9 μηνών-2 χρονών)

Μια φορά και έναν καιρό ήταν το… «φροέλεν»!

Κτήριο παραμυθένιο, θαρρείς βγαλμένο από τις σελίδες του Άντερσεν! Ένας κόσμος δημιουργίας και μάθησης ανοίγεται μπροστά στα μάτια του παιδιού και το υποδέχεται από τους 9 πρώτους μήνες της ζωής του.

 

Ο καταπράσινος κήπος του, ειδικά διαμορφωμένος και μελετημένος για την ασφαλή, ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των μικρών παιδιών, πλαισιώνει με περισσή χάρη την αρχιτεκτονική του κτηρίου.  Δρομάκια οδηγούν σε φανταστικές παιδικές εξερευνήσεις, κιόσκια για έμπνευση και δημιουργία! Κουκλόσπιτα για αυθόρμητες κουκλοπαραστάσεις, ξύλινες γέφυρες και ανεβάσματα σε αετοφωλιές, είναι λίγα από τα πολλά που ο κήπος του «φροέλεν» με πολλή αγάπη και φροντίδα παρέχει στους μικρούς του φίλους. Το «Carousel» της εποχής του ’50 με την παλιά βαρκούλα του ψαρά και το αεροπλάνο του, ξετρελαίνει στο στρόβιλο της κίνησής του, κάθε μικρό φίλο και ζωντανεύει στους μεγάλους μνήμες από τις ξεχασμένες παλιές γειτονιές, φέρνοντας στο νου μελωδίες της παλιάς λατέρνας!

Οι κρεβατοκάμαρες, η τραπεζαρία, το σύγχρονο μαγειρείο, αποτελούν μια φιλική σπιτική γωνιά. Η εμπειρία και η γνώση για τη σωστή φροντίδα του βρέφους, η ατμόσφαιρα θαλπωρής και αγάπης, οι χαρούμενοι φροντισμένοι χώροι, διακρίνουν τη βρεφική μονάδα από 9 μηνών.

ΜΕΤΑΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (από 2-3 χρονών)

Καλώς ήρθατε στον υπέροχο κόσμο των μικρών μας φίλων!

Μετά την ηλικία των 2 χρονών το παιδί περνάει σε μια χρονική περίοδο που του συμβαίνουν πολλά πρωτόγνωρα γεγονότα.  Αρχίζει να περπατά και να θέλει να ανακαλύψει τα πάντα. Αρχίζει να μιλά, ρωτάει για όλα και τα δοκιμάζει όλα χωρίς να γνωρίζει του κινδύνους που ίσως κρύβουν οι “περιέργειές” του. Έχει όμως πολλές συνήθειες από το "χτες" που αυτές όχι μόνο το εξυπηρετούν αλλά δεν θέλει και να τις αποχωριστεί, όπως λ.χ. την πιπίλα του, το μπιμπερό του, την πάνα του.

Όλα αυτά πρέπει να ελεγχτούν, ώστε να μπορέσει να τα διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα και το σπουδαιότερο να περάσει από τη φάση του «ΕΓΩ» σταδιακά στην αντίληψη του «ΕΜΕΙΣ» με ότι αυτό θα  σηματοδοτεί την κοινωνικοποίηση του.

Ακούει λέξεις, αλλά αγνοεί το περιεχόμενό τους. Δεν έχει μάθει να μοιράζεται, τα θέλει όλα δικά του και τα διεκδικεί. Είναι λοιπόν η στιγμή που πρέπει να αρχίζει να κατανοεί βασικά πράγματα και να ανταποκρίνεται ανάλογα, όπως:

  • Να μοιράζεται τα ίδια αντικείμενα με κάποιον άλλο (διαδική σχέση)

  • Να ολοκληρώσει τον έλεγχο των σφικτήρων ανώδυνα

  • Να μαθαίνει την σωστή χρήση των αντικειμένων που έχει γύρω του

  • Να ανταποκρίνεται σε απλά καθημερινά μηνύματα

  • Να αρχίσει να αυτοεξυπηρετείται σε βασικές του ανάγκες

  • Να χαίρεται το παιχνίδι με τα άλλα παιδιά

Όλα αυτά οι έμπειροι παιδαγωγοί-βρεφονηπιαγωγοί μας, τα γνωρίζουν και τα εφαρμόζουν καθημερινά μέσα από το παιδαγωγικό τους πρόγραμμα που χτίζουν, αφού γνωρίσουν τις «προσωπικότητες» που θα έχουν στην ευθύνη τους.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εγγραφής

  • fb-logo-polka-froelen
  • insta-logo-polka-froelen
  • youtube-logo-polka-froelen

Εκπαιδευτικός Όμιλος

Πόλκα-Φροέλεν

Τατοϊου 85, Θησέως 2, Κηφισιά

+302108070566

© 2020 by Polka Froelen School - Kifisia