top of page

45 χρόνια δημιουργικής ποιοτικής πορείας στην Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Έγινε ενημέρωση: 13 Οκτ 2023

Ένας χώρος με Πολιτισμό – Παιδεία και Όραμα.


Πλήθος φιλότεχνων, παλιών και νέων Γονιών, ανθρώπων της Τέχνης και του Πνεύματος κατέκλυσαν τον πανέμορφο κήπο του “Πόλκα – Φροέλεν” το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 18:00-22:00.


Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμούς και βραβεύσεις των Δασκάλων Τέχνης, συνεχίστηκε με ξενάγηση στα έργα των 45 καλλιτεχνών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους συνεργάστηκαν με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο “Πόλκα – Φροέλεν” τα 45 χρόνια δημιουργικής πορείας και ολοκληρώθηκε με κρασί από τα “Χρώματα Βυθού” και εδέσματα από την Οικογένεια Στεργίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι νότες του πιάνου από τον 15χρονο Κωνσταντίνο δημιουργούσαν το πλαίσιο της ακουστικής και αισθητικής απόλαυσης.


Το ζεύγος Γιώργος και Φροέλεν Σταθοπούλου, ιδρυτές του Ομίλου, τόνισαν τους παιδαγωγικούς λόγους ένταξης της Τέχνης στο Παιδαγωγικό Πρόγραμμα, αλλά και πως μέσα από αυτήν κάποια νήπια ξεπέρασαν κατά καιρούς πολλές άλλες δυσκολίες.


«Οι πολιτιστικές στιγμές του Ομίλου πολλές, θα σταματήσω όμως το 2004» είπε ο κ.Γιώργος Σταθόπουλος, «όταν δηλώσαμε συμμετοχή με έργα δέκα πέντε παιδιών (πέντε νηπίων και δέκα μαθητών του Δημοτικού μας Σχολείου) στη 2η Παγκόσμια Μπιενάλε για παιδιά 5-12 χρονών. Στην έκθεση αυτή έλαβαν μέρος 117 χώρες με 89670 συμμετοχές. Το “Πόλκα-Φροέλεν” είχε αποσπάσει 10 χρυσά βραβεία!»


Τα αναμνηστικά «Τιμής Ένεκεν» έλαβαν η Ζωγράφος – Κεραμίστρια Αγγελική Τσέβα, ο Ζωγράφος Βασίλης Βαγιάννης, ο Ζωγράφος Κώστας Βλάχος και η Κεραμίστρια – Ζωγράφος Ασπασία Τζογάνη.


Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Βασίλης Γιαννακόπουλος, παρουσία του πρώην Δημάρχου Κηφισιάς και σήμερα υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου κ.Νίκου Χιωτάκη, του υποψηφίου Δήμαρχου Κηφισιάς κ.Βασίλη Ξυπολυτά και πολλών άλλων υποψηφίων για την Περιφέρεια και το Δήμο.


Από το βιβλίο ευχών και εντυπώσεων διαβάσαμε:


«Την εκτίμηση και το θαυμασμό μου σε κάθε επίπεδο για το “Πόλκα –Φροέλεν”», Βασίλης Γιαννακόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας Αττικής.


«Πρωτοπόροι ο Γιώργος και η Φροέλεν καθοδηγούν παιδιά και Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση», Νίκος Χιωτάκης.


«”Πόλκα-Φροέλεν”, χώρος ζωντανός με ανοιχτή τη σκέψη και δημιουργικότητα στα παιδιά του αύριο», Θάνος Ασκητής – Καθηγητής Ψυχιατρικής.


«Υπέροχη βραδιά με εκπληκτική οργάνωση», Κώστας Μαντάς – Σκηνοθέτης.


«Διαχρονικά ένα Σχολείο Αγάπης, Δημιουργίας και Πολιτισμού. Συνεχίστε το όνειρό σας με Όραμα», Καίτη Δημητροπούλου – Φιλόλογος, Υπεύθυνη Κινηματογραφικής Λέσχης Δροσιάς.


«Χώρος Παραγωγής Πολιτισμού, πραγματικό Σχολείο», Αθανάσιος Λιαράκης.


Να σημειωθεί ότι: Τα έργα θα παραμείνουν στον Πολυχώρο Τέχνης Πολιτισμού – Κορνίζες Κηφισιάς (Τατοΐου 86 & Ηφαίστου 2, Ν. Κηφισιά), συνδιοργανωτή της Πολιτιστικής Εκδήλωσης μέχρι τις 10 Οκτωβρίου (09:00-14:00). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944696968 Αντώνης Σερβίτης.


Η Οργανωτική Επιτροπή


145 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page