top of page

Έναν ευφάνταστο τρόπο βρήκε αυτό το Νηπιαγωγείο για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου!

Λένε πως τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα λόγια μας, αλλά από το παράδειγμά μας. Λένε, επίσης, πως το θέατρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγαπήσει το παιδί μας τις τέχνες, να πάρει μέσα από αυτό σημαντικά μαθήματα ζωής και να του προσφέρει ένα υγιές μέσο απόδρασης από τον πραγματικό κόσμο.

Όλα αυτά φαίνεται πως σκέφτηκαν οι ιδιοκτήτες και οι νηπιαγωγοί του Νηπιαγωγείου «Πόλκα-Φροέλεν» και έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, στις 27 Μαρτίου, ετοίμασαν για τα παιδιά μια μοναδική έκπληξη –μια πρωτότυπη παράσταση με τίτλο «Τα φρούτα τσακώνονται», στην οποία συμμετείχαν ενεργά, προκειμένου να βιώσουν με τον πιο πειστικό τρόπο τη μαγεία του θέατρου!


Παρέα με τον ηθοποιό και συγγραφέα κ. Κώστα Κρομμύδα, τα παιδιά έγιναν ηθοποιοί, έγιναν θεατές, τραγούδησαν, διασκέδασαν και εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους με μία νέα λέξη: ΕΜΠΝΕΥΣΗ. Έμπνευση σε όλα όσα ονειρεύονται και στο να μην σταματήσουν ποτέ να κάνουν όνειρα!


Δείτε, λοιπόν, τι ακριβώς έγινε εκείνη τη μέρα στο «Πόλκα-Φροέλεν»:

Ντριν! Το πρώτο κουδούνι χτύπησε!

Οι ηθοποιοί φορούν τα καπέλα τους και οι θεατές έχουν πλέον βρει τις θέσεις τους, αφού λίγο πριν ο χαµογελαστός ταµίας παρέλαβε τα εισιτήριά τους.

Ντριν!! Δεύτερο κουδούνι!!


Οι ηθοποιοί παίρνουν τις θέσεις τους και στο κοινό … ο ενθουσιασµός είναι φανερός!!!

Ντριν!!! Τρίτο κουδούνι!!!

Το “τραγούδι της ησυχίας” που τραγουδούν οι “Χρυσαετοί” και οι “Φεγγαρόκοκκοι” ή µε άλλα λόγια το ενθουσιώδες κοινό, µας αποκαλύπτει ότι όλα είναι έτοιµα να ξεκινήσει η παράσταση!!!

Σ’ ένα όµορφο σπίτι, ζούσε ένας κύριος που η δουλειά του ήταν να κατασκευάζει κοσµήµατα… ! Στο σπίτι του υπήρχε και µια τεράστια φρουτιέρα που µέσα είχε πολλά, διαφορετικά και ζουµερά φρούτα!

Το µύρτιλο, το πορτοκάλι, το καρπούζι, το µανταρίνι, τη φράουλα, την µπανάνα, το µήλο, το πεπόνι, το κεράσι, το αχλάδι και το κυδώνι…

Επειδή όµως, ο κόσµος της φαντασίας συχνά συναντιέται µε τον πραγµατικό µας κόσµο … τα φρούτα καθηµερινά µαλώνανε για το ποιό είναι το καλύτερο και το πιο νόστιµο!

Ένα βράδυ λοιπόν ο γλυκός αυτός κύριος σκέφτηκε να κατασκευάσει ένα στέµµα και να το χαρίσει στο φρούτο που θα καταφέρει να τον πείσει, ότι είναι το πιο νόστιµο, υγιεινό, ζουµερό και καλύτερο φρούτο της φρουτιέρας του!!! Άραγε ποιός θα κερδίσει το στέµµα!;


Τα “Χρυσαστέρια” µας, ε συγγνώµη τα φρούτα ήθελα να γράψω, έβαλαν τα δυνατά τους και το καθένα ξεχωριστά µίλησε για τις αρετές του και προσπάθησε να µας πείσει να το ψηφίσουµε!!!


Το χειροκρότηµα όλο και δυνάµωνε αλλά µαζί µεγάλωνε και η αγωνία µας!!!


Άραγε ποιό φρούτο θα βγει νικητής!;


Σ’ αυτή τη διαδραστική παράσταση, σειρά έχουν τώρα οι θεατές!


Άκουσαν όλα τα φρούτα και τώρα ήρθε η ώρα να ψηφίσουν!


Η αγωνία κορυφώνεται!!!


….Καταµέτρηση ψήφων και …. νικητής αναδείχτηκε … η φράουλα µε 16 ψήφους!!!!


Η θεατρική παράσταση ολοκληρώθηκε!!!


Τα παιδιά µε τη βοήθεια θεατρικών τεχνικών ενίσχυσαν την αυτοπεποίθησή τους, καλλιέργησαν τη φαντασία και τη δηµιουργικότητά τους, ήρθαν σ΄επαφή µε τον εσωτερικό τους κόσµο αλλά και τον κόσµο γύρω τους… και το διασκέδασαν µε τη ψυχή τους!


Πηγή: infokids.gr

 

6 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page