top of page

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Έγινε ενημέρωση: 17 Μαΐ 2023


Αγαπημένοι γονείς,






Οι μήνες περνούν και οι μικροί μας προγραμματιστές ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο τον υπέροχο

κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.


Μιας και δεν είστε όμως στα εργαστήριά μας, «προσδεθείτε» και ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε μαζί μας και να δείτε, όλα όσα έχουμε κατασκευάσει, πειραματιστεί και προγραμματίσει.


~Beebot



Πειραματιζόμενοι με την έξυπνη μελισσούλα μας, ανακαλύψαμε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα ιπτάμενο έντομο μιας και δεν έχει φτερά αλλά για ένα ρομπότ με ρόδες. Και φυσικά χωρίς την δική μας βοήθεια, την βοήθεια δηλαδή των μικρών μας προγραμματιστών μένει εντελώς ακίνητο. Τα κουμπιά, αντιληφθήκαμε ότι το βοηθούν να κινηθεί μπροστά και πίσω, να στρίψει δεξιά και αριστερά, ενώ υπάρχουν επίσης τα κουμπιά για να ξεκινήσει, να διαγράψει την μνήμη του αλλά και να σταματήσει για λίγα δευτερόλεπτα.



Πρώτα γίναμε εμείς ρομπότ και προγραμματιστές για να δούμε καλύτερα τον τρόπο που κινείται το

Beebot στον χώρο.


Ταξίδια πολλά έκανε μετά η μικρή μας μέλισσα, αποφεύγοντας εμπόδια, περνώντας μέσα από δύσκολους λαβύρινθους, αλλά και γιόρτασε μαζί μας το Halloween σε ένα διαφορετικό φιδάκι με κολοκύθες και φαντάσματα.




~Lego Education Coding Express


Σειρά είχε η κατασκευή του πρώτου σιδηροδρομικού μας σταθμού. Και αν νομίζετε ότι πρόκειται για ένα απλό τρένο που κάνει ένα ήρεμο ταξίδι κάνετε... μεγάλο λάθος.


Άραγε εσείς, αν ήσασταν οδηγοί και συναντούσατε ξαφνικά μπροστά σας έναν τεράστιο γερανό που επισκεύαζε τις ράγες χωρίς καμία προειδοποίηση τι θα κάνατε; Ή αν τα καύσιμα του τρένου τελείωναν και χρειαζόσασταν ανεφοδιασμό;


Αυτές και ακόμα πιο πολλές συνθήκες κληθήκαμε να λύσουμε χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές εντολές προγραμματισμού. Βλέποντας τις πινακίδες ή τις κατασκευές που φτιάξαμε, καταφέραμε και σταματούσαμε το τρένο μας μπροστά από την διάβαση πεζών και αυτοκινήτων, αλλάζαμε πορεία αν υπήρχε κάποιο εμπόδιο, ανάβαμε τα φώτα του τρένου όταν περνούσε στα τεράστια και σκοτεινά τούνελ αλλά και σταματούσαμε για ανεφοδιασμό καυσίμων.









~Kids first coding and robotics


Η περιέργειά μας όλο και συνεχίζεται γι΄αυτό και θέλαμε να ανακαλύψουμε τον κόσμο της κατασκευαστικής ρομποτικής.


Κατασκευάσαμε λοιπόν, από το ΜΗΔΕΝ το πρώτο μας ρομπότ, τον φίλο μας τον Sammy.

Γρανάζια, βραχίονες, βίδες και ειδικά τουβλάκια χρησιμοποιήθηκαν και ο Sammy ήταν έτοιμος να κινηθεί. Όμως... μια μεγάλη απορία μας γεννήθηκε. Πως θα κινηθεί αφού πάνω του δεν υπάρχει κανένα κουμπί όπως στο Beebot;


Βρήκαμε τις ειδικές εντολές και αφού φτιάξαμε την διαδρομή που θέλαμε, ο Sammy άρχισε σιγά σιγά στο μονοπάτι για το πολύ μεγάλο του ταξίδι.


Πόσο μακριά άραγε πιστεύετε μπορεί να φτάσει;


Νομίζω… πήρατε μια μικρή ιδέα, οπότε «προσγειωνόμαστε» και ραντεβού στην επόμενή μας πτήση!!!



Φιλικά,


Βασιλική Χαλάτση … ή αλλιώς η κυρία της Ρομποτικής!


~The goal of early childhood education should be to activate the child's own natural desire to learn~

Maria Montessori






32 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page